Norske kjøttboller med potetstappe, fløtesaus og erter

35m Lett 4 pers.

Våre beste kjøttboller noensinne. Grovkverna og krydra til perfeksjon!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Skrell potetene og del de i grove biter, som kokes møre i vann.

Hell av vannet, og mos potetene med en potetstapper

Ha i smør og fløte og mos videre til den henger fint sammen.

Smak til med salt og pepper.

2

Lag saus

Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring.

Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 min.

Ha i fløte og smak til med soya, salt og pepper.

3

Stek kjøttboller

Varm kjøttbollene i nøytral olje i en panne

4

Kok erter

Kok ertene etter anvisning på pakken.

5

Servér

Servér kjøttbollene med fløtesaus, potetstappe, erter og en klatt tyttebærsyltetøy.

Pynt gjerne med litt timian eller en annen urt.

Vel bekomme, fra den norske bonden.