Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skrell potetene og del de i grove biter, som kokes møre i vann.
Hell av vannet, og mos potetene med en potetstapper
Ha i smør og fløte og mos videre til den henger fint sammen.
Smak til med salt og pepper.
2 Lag saus
Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring.
Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 min.
Ha i fløte og smak til med soya, salt og pepper.
3 Stek kjøttboller
Varm kjøttbollene i nøytral olje i en panne
4 Kok erter
Kok ertene etter anvisning på pakken.
5 Servér

Servér kjøttbollene med fløtesaus, potetstappe, erter og en klatt tyttebærsyltetøy.
Pynt gjerne med litt timian eller en annen urt.
Vel bekomme, fra den norske bonden.
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Gilde kjøttboller | 500 g | |
| Grønne erter | 300 g | |
| Tyttebærsyltetøy | 1 stk | |
| Potetstappe | ||
| Mandelpoteter | 500 g | |
| Smør | 4 ss | |
| Matfløte | 1 dl | |
| Salt | 1 ts | |
| Pepper | 0,5 ts | |
| Fløtesaus | ||
| Smør | 2 ss | |
| Hvetemel | 2 ss | |
| Oksekraft | 4 dl | |
| Fløte | 1,5 dl | |
| Soyasaus | 1 ts | |
| Salt & Pepper | etter ønske | |
| Melkeprotein inkl laktose |
| Gluten |
| Soya |