Italiensk tynn, glutenfri eller kanskje tykk amerikansk bunn frister mest? Det finnes et vel av forskjellige pizzadeiger. Bli inspirert deg til å lage din perfekte pizza! God pizza, fra den norske bonden!
Fremgangsmåte
Er du en som mener less is more på pizza? Eller mener du at den perfekte pizzaen bør bogne med topping? Vi mener det ikke er noe rett og galt. Lag din helt egen pizza som du kan dele med venner, familie eller bare med deg selv.
1
Grunnoppskrift på pizzadeig
- Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kroppsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Er vannet for varmt dreper du gjæren. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, da får du en glatt og smidig deig.
- Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
- Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord.
- Pizza med denne bunnen kan stekes i ovnen med topping på 230 °C i 15 - 20 minutter. ,
Tips:
For at bunnen skal bli helt perfekt bør pizzadeigen ha litt oksygen i seg. Derfor er det optimalt og dra ut deigen fremfor å kjevle fordi man klemmer ut luft når man kjevler.
2
Italiensk pizzabunn

- Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kropsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig.
- Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
- Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord
- Legg på ønsket tilbehør. Husk at "Less is more" på italiens pizza!
- Sett pizza med topping i ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i ca. 15-20 minutter.
3
Amerikansk pizzabunn

- Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kropsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig.
- Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
- Press deigen ut i en liten langpanne eller rund pizzapanne (ev. paiform). Sørg for at det blir en litt tykk kant rundt hele.
- Stek pizza med topping i ovnen i 20-25 minutter på 230 °C. Dekk gjerne til toppen om den blir for mye stekt med aluminiumsfolie.
4
Glutenfri pizzabunn

1. Ha lunket vann i en bolle med gjær og olje. Rør ut til gjæret er oppløst.
2. Tilsett mel og rør til en jevn deig. Dekk til og la hvile i ca. 15 minutter.
3. Del deigen i to og ha ut på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir.
4. Bruk hendene eller en slikkepott og fordel/smør deigen utover til en rund bunn. Fukt eventuelt hendene med vann, så ikke deigen setter seg fast.
5. Stek pizza med topping i ovnen på 225 °C. i ca. 8-10 minutter.
Prøv med disse Pizza-oppskriftene

Glutenfri pizza med spekeskinke
50 min Middels 2 pers.

Hvit pizza med Go' & magrere salami
45 min Middels 4 pers.

Italiensk pizza med salami silliana og sopp
45 min Middels 4 pers.

Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke
40 min Lett 4 pers.

Pizza med pepperoni og skinke
45 min Middels 4 pers.

Pizza Diablo
45 min Middels 4 pers.

Pinnekjøttpizza med juletopping
30 min Middels 4 pers.

Pizza med kjøttboller
45 min Middels 4 pers.

Birkebeinerpizza med spekeskinke
25 min Middels 4 pers.

Tre ulike minipizzaer med kjøttpølse
30 min Lett 1 pers.

Pizza med kjøttdeig, squash og pesto
30 min Middels 4 pers.

Pizza med skinke og ost
45 min Middels 4 pers.

Pizza med pølseskiver, pesto og cherrytomater
30 min Lett 4 pers.

Pizza siliana
40 min Lett 4 pers.

Pizza med skinke, oliven og sopp
40 Middels 4 pers.

Pitapizza med lammeskav
20 min Middels 4 pers.

Pizza Melodi grand prix
45 min Middels 4 pers.

Pølsepizza
30 Lett 4 pers.

Pizza - Det finnes en verden av pizzaoppskrifter
Inspirasjon

Amerikansk pizza for kjøttelskere
45 min Middels 4 pers.