Slik lager du pizzadeig / pizzabunn

60 - 90 min Middels 4 pers.

Italiensk tynn, glutenfri eller kanskje tykk amerikansk bunn frister mest? Det finnes et vel av forskjellige pizzadeiger. Bli inspirert deg til å lage din perfekte pizza! God pizza, fra den norske bonden!

Fremgangsmåte

Er du en som mener less is more på pizza? Eller mener du at den perfekte pizzaen bør bogne med topping? Vi mener det ikke er noe rett og galt. Lag din helt egen pizza som du kan dele med venner, familie eller bare med deg selv.

1

Grunnoppskrift på pizzadeig

  1. Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kroppsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Er vannet for varmt dreper du gjæren. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, da får du en glatt og smidig deig.
  2. Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
  3. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord.
  4. Pizza med denne bunnen kan stekes i ovnen med topping på 230 °C i 15 - 20 minutter. ,

Tips:

For at bunnen skal bli helt perfekt bør pizzadeigen ha litt oksygen i seg. Derfor er det optimalt og dra ut deigen fremfor å kjevle fordi man klemmer ut luft når man kjevler.

2

Italiensk pizzabunn

Pizza Diablo no022730
  1. Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kropsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig.
  2. Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
  3. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord
  4. Legg på ønsket tilbehør. Husk at "Less is more" på italiens pizza!
  5. Sett pizza med topping i ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i ca. 15-20 minutter.

3

Amerikansk pizzabunn

Amerikansk pizza for kjøttelskere
  1. Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kropsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig.
  2. Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
  3. Press deigen ut i en liten langpanne eller rund pizzapanne (ev. paiform). Sørg for at det blir en litt tykk kant rundt hele.
  4. Stek pizza med topping i ovnen i 20-25 minutter på 230 °C. Dekk gjerne til toppen om den blir for mye stekt med aluminiumsfolie.

4

Glutenfri pizzabunn

Glutenfri pizza med spekeskine no022715

1. Ha lunket vann i en bolle med gjær og olje. Rør ut til gjæret er oppløst.

2. Tilsett mel og rør til en jevn deig. Dekk til og la hvile i ca. 15 minutter.

3. Del deigen i to og ha ut på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir.

4. Bruk hendene eller en slikkepott og fordel/smør deigen utover til en rund bunn. Fukt eventuelt hendene med vann, så ikke deigen setter seg fast.

5. Stek pizza med topping i ovnen på 225 °C. i ca. 8-10 minutter.