Kjøp disse neste gang du handler
Hemmeligheten bak Gilde Karbonader, Kjøttkaker og Svenske kjøttboller er at det ikke er noen hemmeligheter. For oss handler det om gode råvarer og selvfølgelig alltid norsk kjøtt for å gi deg den beste smaksopplevelsen. Vi lager til mange hver dag og kan gjerne lage til deg også.
Lag en av disse oppskriftene
La deg friste av disse middagstipsene

Kjøttboller i tomatsaus
45m Middels 4 pers.

Karbonader i pitabrød
30m Middels 4 pers.

Blings med karbonader
35m Lett 4 pers.

Kjøttkaker med ovnsbakte småpoteter og kantarellstuing
40m Lett 4 pers.

Bibimbap med karbonader
1t Middels 4 pers.

karbonader med nudelsalat og peanøttsaus
35m Middels 4 pers.

Karbonader "Greek style" med fetaost, oliven og grønnsaker
1t Lett 4 pers.

Tikka masala med kjøttkaker
30m Middels 4 pers.

Biff stroganoff med kjøttboller
25m Middels 4 voksne pers.

Pytt i panne med kjøttboller
30m Middels 4 pers.

Italiensk pasta med kjøttboller, fetaost og spinat
30m Lett 4 pers.

Pasta med kjøttboller og tomatsaus
30m Middels 4 pers.
Fagentusiasten
Inger Biche

Hvilket forhold har du til tradisjonsmat?
Et veldig godt et, smiler Inger. Jeg er fagsjef for en kategori der tradisjonsmat møter ferdigmat. Min jobb er å ta vare på tradisjonene fra det norske bondekjøkkenet og tilby dette til et stort publikum.
Vi tar utgangspunkt i hvordan bestemor gjorde det, så skalerer vi det opp og passer på at vi ivaretar de opprinnelige kvalitetene, forklarer Inger. Hjemme på kjøkkenbenken lager du kanskje en halv kilo karbonader, vi lager 3,2 tonn av gangen. Men kvernet storfekjøtt, melk, krydder og potetmel er utgangspunktet vårt også.
Tradisjonene endrer seg vel over tid?
Å ja! Best vises vel det ved alle nye impulser vi får fra utenlandske kjøkken. Jeg vil si at hos Gilde er vi flinke til å følge med på dette. Også må jeg få si at ferdigmatbegrepet er urettferdig negativt ladet. Når du kjøper en pakke kjøttkaker fra Gilde, er middagen på ingen måte ferdig.
Du kan jo fråtse i masse spennende og sunt tilbehør. Vi har bare tatt deg et steg videre i prosessen slik at du ikke trenger kverne kjøttet og steke kjøttkakene selv, avslutter Inger.