Go to main content
/>

Juletapas

Å invitere til juletapas er perfekt for å samle venner og familie. Her gir vi deg våre beste oppskrifter på tapasretter, alt fra veldig enkle retter til skikkelig kreativ juletapas.

Publisert: 28. okt. 2024
Oppdatert: 05. nov. 2024

Juletapas med tradisjonelt pålegg

Finnes det noe bedre enn tradisjonspålegg i julen? I disse tapasrettene blir julepålegget stjernen!

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.

Ribberull pa delte lussekatter

Ribberull på lussekatter

Delte lussekatter smurt med ribberull, philidelphiapost og appelsinmarmelade.

Julefjøl med roastbiff
Rating of this product is 5 out of 5.

Julefjøl med roastbiff

Enkelt og godt i den travle førjulstid – men også lukseriøst på et julebord. Rødbeter i grove biter, kapers, rømme, gressløk, pepper, ristet rugbrød, salattopper, grove skiver smør, remulade.

Halv Sylte
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Halv julesylte

Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.

Carpaccio med roastbiff

Julecarpaccio med roastbiff

Carpaccio med roastbiff høres vanskelig ut, men er veldig lett å lage.

Enkle, klassiske tapasretter

Klassiske tapasretter som bacondadler eller kjøttboller er også populært i jula! Disse rettene er enkle å lage, og smaker kjempegodt.

Bacondadler
Rating of this product is 5 out of 5.

Bacondadler

Dadler med bacon er en perfekt kombinasjon, ettersom de søte dadlene med det salte baconet smaker helt fantastisk sammen. Baconsurrede dadler passer perfekt som forrett, fingermat, snacks, til tapas…

Kjottboller i spansk tomatsaus no027445
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Kjøttboller i tomatsaus

Prøv våre deilige italienske kjøttboller med spansk tapas-tilbehør som aioli, ovnsbakte poteter, salat, spekeskinke og manchego.

Salami Santalona pa baguette med paprika
Rating of this product is 5 out of 5.

Pintxos med salami

Pintxos, også kalt pinchos, betyr "små munnfuller" og er fingermat på sitt beste! Dette er tradisjonell barmat i Spania, og er den baskiske versjonen av tapas. Pintxos serveres på brød, og toppingen…

Bruschetta med kokt skinke
Rating of this product is 5 out of 5.

Bruschetta med kokt skinke

Denne retten er perfekt til frokost og lunsj!

Julepoelse bruschetta
Rating of this product is 5 out of 5.

Julepølsebruschetta med blåmuggost

Bruschetta med julepølse, pære, blåmuggost, fikenmarmelade og rosmarin

Det beste pålegget til tapasbordet

Et tapasbord bør alltid ha nok, godt julepålegg! TIPS: Beregn ca. 70 gram pålegg per person. Her er våre favoritter:

Kreativ juletapas

Vil du lage noe litt annerledes til tapasen? Da kan du lage vafler med sylte på, eller hva med å lage spekeskinke om til sprø snacks? Her kan du imponere gjestene!

Sylte på vaffel med rødbetsalat

Sylte på vaffel med rødbetsalat

Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.

Paisnack med vossakorv

Paisnack med vosssakorv

Prøv Paisnack med smaksrik vossakorv fra Gilde!

Gilde birkebeinerskinke med lakserogn no018519

Spekeskinketoast med rogn

Det kan høres rart ut, men kombinasjonen av spekeskinke og rogn er nydelig! Ved å tørke skinken i ovnen, blir den som en hard kjeks, så det gir retten en spennende, sprø konsistens. (Husk at retten…

Julepolse-omelett-med-cherrytomater
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Julepølse-omelett

Julepølse-omelett med cherrytomater, spinat, purre og salvie. Perfekt hvis du har rester igjen av julepølsa!

Lammerull-Julegildet-2019.jpg

Lammerull anrettet på toast

Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.

Bacon på bordet

Bacon er noe de fleste liker og passer fint på et tapasbord! Å steke baconet i ovn er enklere når du skal steke til mange, da er det også lettere å få et jevnt resultat. Her ser du hvordan:

Stjernebacon i ovn
Rating of this product is 4.61 out of 5.

Slik steker du bacon i ovn

Å steke bacon i ovn er perfekt når du skal lage mye på en gang og vil unngå masse stekesprut. Flere brett kan stekes samtidig!

Flere småretter

Fortsatt ikke sikker på hva du skal servere? Gjør det enkelt for deg selv og ta med en skikkelig god julepostei, eller lag noen klassiske snitter med karbonader!

Julepostei med tilbehør
Rating of this product is 3 out of 5.

Julepostei med deilig tilbehør

Et skikkelig julesmørbrød med norsk julepostei. Lett å lage og veldig godt!

Skinke
Rating of this product is 5 out of 5.

Bøkerøkt skinke med fennikelsalat

Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.

Karbonadesmørbrød
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Karbonadesmørbrød

Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!

Varm brie med bacon
Rating of this product is 5 out of 5.

Bakt brie med bacon, honning og nøtter

Vi introduserer verdens enkleste feststarter - Bakt brie! Dette er en rask og enkel oppskrift på ovnsbakt brie pakket i bacon. Enkel og rask festmat som passer perfekt til koldtbordet, samt som…

Søtpotet med avokadokrem og baconmole no018701

Søtpotet med avokadokrem og bacon

Bakt søtpotet med avokadokrem og bacon er en perfekt blanding av søtt og salt! Her har vi bakt søtpoteten i ovnen til den er myk og gylden. Denne retten er perfekt fingermat, og passer fint til tapas…

Lykke til med juletapasen! God jul, fra den norske bonden (og fjøsnissen) 🎅🏻

Ser mer juleinnhold

Julelunsj

Julelunsj

Her finner du alle våre oppskrifter og tips til julelunsj!

Microsoft Teams image 2

Julemat - alle våre juleoppskrifter!

Gilde Var Utvalgte Jul 2024 samlebilde no036963

Vår utvalgte julemat-serie

Vårt utvalgte er en serie med tradisjonsrik norsk julemat med den beste kvaliteten og norsk håndtverk. Serien består av tynnribbe, medisterkaker, roastbiff, skinkestek og sylte. Med disse kommer du i…

Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893

Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!

Birger pinnekjøtt

Birgers råd til vellykket pinnekjøtt - Slik lykkes du med pinnekjøttet