Julelunsj
Julen er en høytid der man ofte gjør ekstra stas på lunsjen, enten det er med venner, jobb eller familie. Hos Gilde finner du inspirasjon til enhver anledning.
Enkel julelunsj
Enkle oppskrifter for deg som vil lage noe raskt og godt.
Fjøl med skivet sylte
Her kan man være kreativ. Fyll en skål med syltede grønnsaker og annet godt og topp med litt friske urter.
Lammerull anrettet på toast
Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.
Julepølse-omelett
Julepølse-omelett med cherrytomater, spinat, purre og salvie. Perfekt hvis du har rester igjen av julepølsa!
Julefjøl med roastbiff
Enkelt og godt i den travle førjulstid – men også lukseriøst på et julebord. Rødbeter i grove biter, kapers, rømme, gressløk, pepper, ristet rugbrød, salattopper, grove skiver smør, remulade.
Julepølsebruschetta med blåmuggost
Bruschetta med julepølse, pære, blåmuggost, fikenmarmelade og rosmarin
Varm julelunsj
Juletaco med pinnekjøtt
Tiden på denne oppskriften forutsetter at du har pinnekjøttrester. Dersom du ikke har det må du beregne ekstra tid til å lage pinnekjøttet.
Bacondadler
Dadler med bacon er en perfekt kombinasjon, ettersom de søte dadlene med det salte baconet smaker helt fantastisk sammen. Baconsurrede dadler passer perfekt som forrett, fingermat, snacks, til tapas…
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Perfekt til jobb
Ribberull på lussekatter
Delte lussekatter smurt med ribberull, philidelphiapost og appelsinmarmelade.
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julecarpaccio med roastbiff
Carpaccio med roastbiff høres vanskelig ut, men er veldig lett å lage.
Lun julesalat med medisterkaker
Det er alltid masse grønnsaker, ost, frukt og restemat igjen etter julemiddagene i romjulen. Og hva er vel bedre enn å få brukt opp det meste i en fyldig salat som metter?
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.
Flere oppskrifter med julemat
Julepostei med deilig tilbehør
Et skikkelig julesmørbrød med norsk julepostei. Lett å lage og veldig godt!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.
Julepølse med søtpotet og blåmuggkrem
Syltet rødkål, ovnsstekte søtpotet-fries, frisk timian og pannestekt grønnkål med hvitløk. Blir det bedre?
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!