Anretning
En enkel måte å anrette spekemat på er å skjære pølsene i skiver, og brette spekeskinkene et par ganger så de får en tulipanform, slik som på bildet under. Et annet tips er å legge spekeskinkene lagvis rundt kanten av et glass, så blir det til slutt en pen rose når du tar dem av glasset.
Prøv oppskriften under for en komplett planke med nydelig tilbehør!
Tilbehør
Tradisjonelt tilbehør til spekemat er eggerøre, flatbrød, asparges, ost og friske bær, som jordbær. Potetsalat og aioli er også alltid sikre vinnere!
Aioli
Hjemmelaget aioli er en slager på koldtbordet. Her har du en skikkelig god oppskrift.
15m Middels 4 pers.
Potetsalat med spekeskinke, eple og ramsløk
Potetsalat blir alltid best når man blander poteter og dressing, i dette tilfellet norsk ramsløk, mens potetene er varme. Men du kan også bruke restepoteter.
30m Lett 4 pers.
TIPS! Beregn ca. 70 gram spekemat per person.
Spekemat til 17. mai
Spekemat en klassiker på 17. mai, enten det er til frokosten, koldtbordet eller til middag. Her har du noen oppskrifter laget spesifikt til nasjonaldagen!
Spansk 17. mai tapas
Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…
40m Middels 4 pers.