Spekemat
Inspirasjon
Anretning
En enkel måte å anrette spekemat på er å skjære pølsene i skiver, og brette spekeskinkene et par ganger så de får en tulipanform, slik som på bildet under. Et annet tips er å legge spekeskinkene lagvis rundt kanten av et glass, så blir det til slutt en pen rose når du tar dem av glasset.
Prøv oppskriften under for en komplett planke med nydelig tilbehør!
17. mai-planke med norsk spekemat
En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…
Tilbehør
Tradisjonelt tilbehør til spekemat er eggerøre, flatbrød, asparges, ost og friske bær, som jordbær. Potetsalat og aioli er også alltid sikre vinnere!
Potetsalat med spekeskinke, eple og ramsløk
Potetsalat blir alltid best når man blander poteter og dressing, i dette tilfellet norsk ramsløk, mens potetene er varme. Men du kan også bruke restepoteter.
TIPS! Beregn ca. 70 gram spekemat per person.
Spekemat til 17. mai
Spekemat en klassiker på 17. mai, enten det er til frokosten, koldtbordet eller til middag. Her har du noen oppskrifter laget spesifikt til nasjonaldagen!
Spansk 17. mai tapas
Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…
Crostini med salami, manchego og tapenade
Crostini er en italiensk forrett som består av små skiver med ristet brød, og passer perfekt til 17 mai koldtbordet. Her gir vi deg oppskriften på sprø crostini med italiensk salami, manchego og…
Spekemat på flatbrød
Spekemat på flatbrød er enkel, rask og super god fingermat som passer like bra til forrett og tapas som til koldtbord. Man kan bruke forskjellige type spekemat, fra skinke til fenalår. I denne…
17 mai sandwich med roastbiff og pepperrotkrem
Smørbrød med roastbiff og pepperrotkrem passer perfekt til koldtbord, når du skal ha gjester eller om du er fysen på noe godt. I vår oppskrift serverer vi roastbiff smørbrødet med hjemmelaget…
17. mai pasta med spekeskinke
Om det er lite tid til å lage middag mellom barnetog og borgertog på 17. mai er dette løsningen! Denne oppskriften på kremet pasta med spekeskinke, pesto, ruccula og parmesan passer perfekt som 17.…
Småretter til koldtbordet
Spekeskinketoast med rogn
Det kan høres rart ut, men kombinasjonen av spekeskinke og rogn er nydelig! Ved å tørke skinken i ovnen, blir den som en hard kjeks, så det gir retten en spennende, sprø konsistens. (Husk at retten…
Melonspyd med spekeskinke og mozzarella
Melon og spekeskinke er en enkel og god forrett, eller som en tapasrett til koldtbordet. Saltsmaken i norsk spekeskinke passer perfekt med sødmen fra melonen. Dette er en delikat og frisk rett, men…
Pintxos med salami
Pintxos, også kalt pinchos, betyr "små munnfuller" og er fingermat på sitt beste! Dette er tradisjonell barmat i Spania, og er den baskiske versjonen av tapas. Pintxos serveres på brød, og toppingen…
Spekeskinke og melon
Spekeskinke og melon er en frisk og smakfull tapasrett som passer godt til 17. mai lunsj og frokost, som på koldtborder. Dette er en super kombinasjon ettersom saltsmaken i norsk spekeskinke passer…
Butterdeig med ost og skinke
Butterdeig med spekeskinke, gorgonzola og honning er en litt eksklusiv frokost, og passer perfekt til koldtbord! I denne oppskriften serverer butterdeig som en pai med frisk og smakfull topping. Denne…
Se etter disse i butikken
Flere oppskrifter med spekeskinke
Bruschetta med spekeskinke, hvitost og bær
Oppskrift på bruschetta med norsk spekemat, hvitost, litt grønt og friske bær. Altså en norsk vri på den italienske klassikeren. Dette er en enkel, rask og god rett som passer perfekt til forrett,…
Glutenfri pizza med spekeskinke
Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!
Trippeldekker sandwich med spekeskinke, pesto og brie
Rask sandwich å lage, men som imponerer!