Go to main content
Inspirasjonsbilde spekemat no014936

Spekemat

Inspirasjon

Anretning

En enkel måte å anrette spekemat på er å skjære pølsene i skiver, og brette spekeskinkene et par ganger så de får en tulipanform, slik som på bildet under. Et annet tips er å legge spekeskinkene lagvis rundt kanten av et glass, så blir det til slutt en pen rose når du tar dem av glasset.

Prøv oppskriften under for en komplett planke med nydelig tilbehør!

17. mai planke med spekemat
Rating of this product is 5 out of 5.

17. mai-planke med norsk spekemat

En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…

Tilbehør

Tradisjonelt tilbehør til spekemat er eggerøre, flatbrød, asparges, ost og friske bær, som jordbær. Potetsalat og aioli er også alltid sikre vinnere!

Aioli
Rating of this product is 3.67 out of 5.

Aioli

Hjemmelaget aioli er en slager på koldtbordet. Her har du en skikkelig god oppskrift.

potetsalat med spekeskinke, eple og ramsløk
Rating of this product is 5 out of 5.

Potetsalat med spekeskinke, eple og ramsløk

Potetsalat blir alltid best når man blander poteter og dressing, i dette tilfellet norsk ramsløk, mens potetene er varme. Men du kan også bruke restepoteter.

TIPS! Beregn ca. 70 gram spekemat per person.

Spekemat til 17. mai

Spekemat en klassiker på 17. mai, enten det er til frokosten, koldtbordet eller til middag. Her har du noen oppskrifter laget spesifikt til nasjonaldagen!

Tapas-til-17.-mai
Rating of this product is 5 out of 5.

Spansk 17. mai tapas

Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…

Crostini med salami siliana
Rating of this product is 5 out of 5.

Crostini med salami, manchego og tapenade

Crostini er en italiensk forrett som består av små skiver med ristet brød, og passer perfekt til 17 mai koldtbordet. Her gir vi deg oppskriften på sprø crostini med italiensk salami, manchego og…

Birkebeiner fenalar Julegildet 2019

Spekemat på flatbrød

Spekemat på flatbrød er enkel, rask og super god fingermat som passer like bra til forrett og tapas som til koldtbord. Man kan bruke forskjellige type spekemat, fra skinke til fenalår. I denne…

17 mai sandwich med roastbiff og pepperrotkrem
Rating of this product is 3.67 out of 5.

17 mai sandwich med roastbiff og pepperrotkrem

Smørbrød med roastbiff og pepperrotkrem passer perfekt til koldtbord, når du skal ha gjester eller om du er fysen på noe godt. I vår oppskrift serverer vi roastbiff smørbrødet med hjemmelaget…

Pasta med pesto og spekeskinke
Rating of this product is 5 out of 5.

17. mai pasta med spekeskinke

Om det er lite tid til å lage middag mellom barnetog og borgertog på 17. mai er dette løsningen! Denne oppskriften på kremet pasta med spekeskinke, pesto, ruccula og parmesan passer perfekt som 17.…

Småretter til koldtbordet

Gilde birkebeinerskinke med lakserogn no018519

Spekeskinketoast med rogn

Det kan høres rart ut, men kombinasjonen av spekeskinke og rogn er nydelig! Ved å tørke skinken i ovnen, blir den som en hard kjeks, så det gir retten en spennende, sprø konsistens. (Husk at retten…

Melon spekeskinke og balsamico
Rating of this product is 5 out of 5.

Melonspyd med spekeskinke og mozzarella

Melon og spekeskinke er en enkel og god forrett, eller som en tapasrett til koldtbordet. Saltsmaken i norsk spekeskinke passer perfekt med sødmen fra melonen. Dette er en delikat og frisk rett, men…

Salami Santalona pa baguette med paprika
Rating of this product is 5 out of 5.

Pintxos med salami

Pintxos, også kalt pinchos, betyr "små munnfuller" og er fingermat på sitt beste! Dette er tradisjonell barmat i Spania, og er den baskiske versjonen av tapas. Pintxos serveres på brød, og toppingen…

Spekeskinke-med-melon

Spekeskinke og melon

Spekeskinke og melon er en frisk og smakfull tapasrett som passer godt til 17. mai lunsj og frokost, som på koldtborder. Dette er en super kombinasjon ettersom saltsmaken i norsk spekeskinke passer…

SpekeskinkButterdeigspai med spekeskinke, gorgonzola og honninge 2018 no023273 1
Rating of this product is 5 out of 5.

Butterdeig med ost og skinke

Butterdeig med spekeskinke, gorgonzola og honning er en litt eksklusiv frokost, og passer perfekt til koldtbord! I denne oppskriften serverer butterdeig som en pai med frisk og smakfull topping. Denne…

Se etter disse i butikken

Flere oppskrifter med spekeskinke

Birkebeinerpizza med spekeskinke
Rating of this product is 5 out of 5.

Birkebeinerpizza med spekeskinke

Pizza med 100% norsk spekeskinke

Bruscetta med spekeskinke og bær
Rating of this product is 5 out of 5.

Bruschetta med spekeskinke, hvitost og bær

Oppskrift på bruschetta med norsk spekemat, hvitost, litt grønt og friske bær. Altså en norsk vri på den italienske klassikeren. Dette er en enkel, rask og god rett som passer perfekt til forrett,…

Romsdalseggesandwich

Romsdalseggesandwich

Glutenfri pizza med spekeskinke 44802 1 1
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Glutenfri pizza med spekeskinke

Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!

Trippeldekker med spekeskinke, pesto og brie

Trippeldekker sandwich med spekeskinke, pesto og brie

Rask sandwich å lage, men som imponerer!

Besøk Gildes andre inspirasjonssider