Oppskrifter og inspirasjon til 17. mai

Norsk spekemat pa spekeplanke no026762

Kanskje du skal arrangere 17. mai lunsj eller frokost i år? Eller bare skal hjelpe en venn med å lage meny? Her finner du den beste 17. mai maten!

Gilde Wienerpølse - en klassiker på 17. mai menyen

Og det er kanskje ikke så rart, for det smaker veldig godt og det er enkelt å lage på dagen. Og du, en ganske viktig ting. Pølser fra Gilde skal ikke kokes, de skal trekkes. Og for å få best mulig resultat anbefaler vår egen "Pølsegeir" å trekke pølsene med en gang du har åpnet pakken for best resultat. Det blir ekstra godt hvis du putter buljong, noen urter og kanskje litt løk i pølsevannet. Da lukter det også fantastisk!

Wienerpolse i gryte 17 mai

Slik koker du Gilde wienerpølser

Stopp en halv! En vanlig feil mange gjør er å koke pølser. Wienerpølser skal ikke kokes, de skal trekkes. Derfor er det ingen anbefalt koketid for pølser fra Gilde, men det er derimot anbefalt tid de…

15m Lett 4 pers.

Tapas - en klassisk og enkel rett å servere til koltbordet med venner og familie

Tapas er en spansk klassiker som er superlett å lage, og ikke minst imponere med! Kjøp inn ditt favoritt spekepålegg fra Gilde og anrett på et fat sammen med litt pynt, 17. mai effekter og litt blomster. Lettere blir det ikke. Gjerne bruk produkter som Gilde salami santalona, Salami siliana, Familiens spekeskinke eller snackpølser. Det er bare å åpne pakningene og legge pålegget pent ut på et dandert fat. Server gjerne med ovnsbakte poteter, manchego, foccachia og oliven. Du kan også for eksempel lage Pintxos (baskernes svar på tapas anrettet på baguetter). Spekemat på menyen gjør alltid feiringen av nasjonaldagen ekstra god! Dette er supergodt og veldig enkelt å lage!

Tapas-til-17.-mai

Spansk 17. mai tapas

Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde parret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…

40m Middels 4 pers.