Enkel 17. mai mat til gjestene
17. mai er en dag det skjer mye, og man har ofte ikke tid til avansert matlaging. Her har du noen forslag til enkel, men god varm mat, for eksempel er pølser alltid en sikker vinner på nasjonaldagen!
#1 Slik koker du wienerpølser
Hvordan koke pølser? Wienerpølser er en enkel, rask og god middag. Men en vanlig feil mange gjør er å koke pølser. Wienerpølser skal ikke kokes, de skal trekkes. Når pølser koker sprekker de, og…
15m Lett 4 pers.
Enkle tapasretter til koldtbordet
Disse tapasrettene er enkle å lage og smaker fantastisk! Et godt koldtbord hører 17. mai til, men det må ikke avanserte retter til for at måltidet skal bli en suksess.
Bacondadler
Dadler med bacon er en perfekt kombinasjon, ettersom de søte dadlene med det salte baconet smaker helt fantastisk sammen. Baconsurrede dadler passer perfekt som forrett, fingermat, snacks, til tapas…
30m Lett 4 pers.
Pintxos med salami
30m Lett 4 pers.
Melonspyd med spekeskinke og mozzarella
20m Lett 4 pers.
Søtpotet med avokadokrem og bacon
25m Lett 8 pers.
Bruschetta med spekeskinke, hvitost og bær
30m Lett 4 pers.
Kremet brokkolisalat med bacon og byggryn
30m Lett 4 pers.
TIPS! Beregn totalt 500-600 gram mat per person. Her bør du også vurdere om du tror de som kommer spiser mer eller mindre enn gjennomsnittet.
Retter til frokosten
Start dagen med en ordentlig god 17. mai frokost! Her får du flere tips til både tapas og andre nydelige frokostretter.
Konsept
17. mai frokost - inspirasjon og oppskrifter
Lite slår en skikkelig god 17. mai frokost med de du er glad i! Her finner du inspirasjon til oppskrifter som gjør frokosten, eller lunsjen, til en suksess.
Hva med litt grilling på nasjonaldagen?
Hvis det er fint vær er grilling noe av det hyggeligste å bruke dagen på. Heldigvis er det meldt nydelig vær i store deler av landet på fredag! Grilling gjør det også enkelt å kunne servere noe alle liker, enten det er spareribs eller ostepølse som er favoritten.
Spareribs med urtesmør og mangosalsa
Spareribs med syrlig og eksotisk tilbehør - noe av det beste du kan få på grillen. Prøv vår variant Sweet Honey BBQ, og nyt et nydelig sommermåltid.
40m Middels 4 pers.
17. mai mat på sitt beste - Retter med spekemat
Spekemat på menyen gjør alltid feiringen ekstra god! Et bugnende spekefat er et fast innslag på koldtbordet, i tillegg til at det er supergodt og veldig enkelt å lage.
17. mai-planke med norsk spekemat
En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…
30m Lett 4 pers.
Kjøp 100% norsk spekemat fra Gilde på nett
Tilbehør
Ethvert koldtbord bør også ha noe godt tilbehør. For eksempel passer aioli og tzatziki til det meste av kjøtt.
Aioli
Hjemmelaget aioli er en slager på koldtbordet. Her har du en skikkelig god oppskrift.
15m Middels 4 pers.
Pimp opp pølsa
Lei av standarden pølse i brød? Pølser kan pimpes opp med det meste av tilbehør. Hva med en tacopølse eller en grill surret inn i spekeskinke?
#50 Tacopølser
Taco-tilbehør gir en ekstra piff til den vanlige pølsemiddagen!
40m Lett 4 pers.
Kjøp 100% norske pølser fra Gilde på nett
Gryter
En fin måte å servere middag til flere på, er å lage gryter. Her finner du noen av våre beste oppskrifter.
Klassisk Boeuf Bourguignon
Klassisk Boeuf Bourguignon med norsk høyrygg av storfe er en sikker vinner i middagsselskapet. Inviter gjester på en varmende og velsmakende kjøttgryte fra Frankrike!
3t Lett 4 pers.
Gratulerer med dagen! Fra den norske bonden.