Koldtbord til jul
Inspirasjon
Julen handler mye om god mat og hyggelige stunder rundt bordet. Her finner du ideer til retter som passer perfekt til et koldtbord i julen, fra enkle julesmaker til spennende småretter som gir bordet det lille ekstra.
Enkle koldtbordretter
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julepølsebruschetta med blåmuggost
Bruschetta med julepølse, pære, blåmuggost, fikenmarmelade og rosmarin
Spekeskinketoast med rogn
Det kan høres rart ut, men kombinasjonen av spekeskinke og rogn er nydelig! Ved å tørke skinken i ovnen, blir den som en hard kjeks, så det gir retten en spennende, sprø konsistens. (Husk at retten…
Julepølse med søtpotet og blåmuggkrem
Syltet rødkål, ovnsstekte søtpotet-fries, frisk timian og pannestekt grønnkål med hvitløk. Blir det bedre?
Bacondadler
Dadler med bacon er en perfekt kombinasjon, ettersom de søte dadlene med det salte baconet smaker helt fantastisk sammen. Baconsurrede dadler passer perfekt som forrett, fingermat, snacks, til tapas…
Mer kreative juleretter
Julecarpaccio med roastbiff
Carpaccio med roastbiff høres vanskelig ut, men er veldig lett å lage.
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Ribberull på lussekatter
Delte lussekatter smurt med ribberull, philidelphiapost og appelsinmarmelade.
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.
Kjøtt til koldtbordet
Varme retter
Kjøttboller i tomatsaus
Prøv våre deilige italienske kjøttboller med spansk tapas-tilbehør som aioli, ovnsbakte poteter, salat, spekeskinke og manchego.
Julepølse-omelett
Julepølse-omelett med cherrytomater, spinat, purre og salvie. Perfekt hvis du har rester igjen av julepølsa!
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Julepanne med sosisser, lettsaltet rosenkål og mandler
Julepanne med sosisser, lettsaltet rosenkål og mandler, toppet med tyttebær og bladpersille. Perfekt som restemat!
Vossakorv på lun julesalat
Vossakorv på lun julesalat, med grønnkål, appelsin, eple, granateple, rugbrødkrutonger, honningristet gresskarfrø og hasselnøtter, cheddar og yogurtdressing.
Flere juleretter
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.
Lammerull anrettet på toast
Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.
Julepostei med deilig tilbehør
Et skikkelig julesmørbrød med norsk julepostei. Lett å lage og veldig godt!
Pølsemix
I denne retten kan du bruke mange pølsevarianter fra medisterpølser, julepølse og middagspølser til vossakorv!
Grillet landbrød med chevrekrem, fiken og røkt julepølse
Fysen på en kveldsnack? Kikk i kjøleskapet å finn frem rester av røkt julepølse, litt kremost en søt frukt, litt timian eller rosmarin og vips så er du reddet. Her er en variant med chevre. Tips: Er…